Eines per estar per casa, per cuidar i acompanyar els diferents estats emocionals durant el confinament

Comparteixo amb vosaltres algunes eines que sovint exposo a les meves xerrades, sobre com acompanyar als nostres fills/es en la resolució de conflictes, una oportunitat també per practicar-la entre germans/es.

A casa no tot són flors i violes, també hi ha moments d'enuig, de tensió, de confusió... i és important  conduir aquests estats i sostenir-los amablement.

La primera opció és des de l'impuls de l'adult, des de la necessitat de voler tenir una resposta inmediata, on l'infant o adolescent es sent ràpidament jutjat.

La segona opció és des de l'acompanyament i l'escolta, on l'infant (+7 anys) es sent respectat i acompanyat.

Com tot, a través d'aquesta plantilla pots crear el teu mètode dins de casa i adaptar-lo a la teva manera de funcionar tenint en compte el ritme, temps i desenvolupament del teu fill/a.

Se'ns ha presentat una oportunitat per generar habilitats de negociació i tenir més presents les nostres emocions, donant-lis temps, espai i possibilitats per expressar.-se.

També podem elaborar (per escrit) unes normes de convivència en equip i penjar-les a un lloc visible, com a recodatori.

Compartir i escoltar és un acte de generositat.


+7 anys




de 0-6 anys

El cos, és una eina que tenim totes i tots en comú. El cos escolta, acompanya, acull, abraça, respira, recull, conté, s'adapta, es contrau, es mou, pensa, sent, s'atura, mira, agafa, estima, canvia de postura, expressa, s'apropa, s'allunya, tremola, s'espanta, plora, s'enfada, s'emociona...

Comparteixo 7 tips que sovint utilitzem o hem utilitzat a casa per acompanyar les emocions que conviuen amb nosaltres.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada