Adolescents: petjades a la natura

L'apatia pot haver guanyat protagonisme durant el confinament, l'esgotament emocional pot, fins i tot , provocar cansament físic. Si l'apatia incrementa haurem de posar-hi remei.

Com podem ajudar-los a recuperar a sentir plaer i motivació per  el que els hi agradava fer abans del confinament? O com podem despertar-los-hi noves inquietuts, que potser abans ni s'havien plantejat?

Si el sentiment de solitut ha augmentat potser haurem de pensar espais on es sentin acompanyats/es entre el seu grup d'iguals, que també ajuda a la socialització, un plaer afegit.

Si el cansament físic es fa molt present potser haurem d'acompanyar-los a activar les endorfines, substàncies relacionades amb el plaer i el benestar, a través de l'exercici físic. 

Existeixen moltes activitats d'oci, i una de les que pot afavorir i desenvolupar un gir en aquest estat d'apatia, ansietat i/o esgotament físic és convidar-los a fer exercici físic en espais verds, al bosc, a la muntanya, parcs i zones verdes, ja que pot ser gratificant per tots els sentits.

Interaccionar amb la natura, a l'aire lliure, afavoreix a la salut psicològica d'inmediat, amb un impacte òptim a l'autoestima i de retruc a l'estat anímic.

Si en aquesta activitat física hi afegim el verb córrer,  les petjades són diferents a les del verb caminar, ja que es flexionen els tormells, el moviment del cos s'exposa a entrar en noves experiències i reptes, coneguent alhora, els propis límits i/o a resistir factors com el vent i les irregularitats en el terreny.

No cal tenir experiència prèvia ni ser un gran esportista per iniciar-se al running.

Durant el confinament vaig conèixer http://escoletatrailrunning.cat  a través de les Escales Challenge, una experiència divertida des de casa, durant el confinament, que ens va engrescar a moure el cos pujant i baixant escales, gaudint-ne.

És per aquest motiu que us convido a visitar la seva pàgina, on trobareu informació de l'Equip professional esportiu de les Escoletes que han sembrat a diferents indrets rurals de la zona de l'Alt Empordà com Llançà, Vilajuiga i Navata.

Una alternativa per combatre l'apatia i entrar en contacte amb la vitamina D i altres elements naturals en grup.

Recordeu la importància d'acompanyar l'estat emocional i tenir cura de la motricitat lliure durant l'etapa 0-3? Doncs vé a ser el mateix durant l'etapa adolescent, equival a tenir la mateixa cura i acompanyament.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada